Ne intoarcem la
leguma de sezon brocoli pe care in perioada asta o gasiti la un pret extrem de
bun in magazine. Despre calitatile lui nutritive numai de bine, asa ca oricat
de mult l-am avea in farfurie in acest sezon nu poate fi decat sanatate curata.
Ingrediente:
300 grame de
brocoli
300 grame de
cartofi
Fileuri de
anchois
3-4 catei de
usturoi
2 linguri de ulei
masline
Piper, boia dulce
(sau boia de ardei iute, chilli pentru cei mai indrazneti)
Preparare
Puneti legumele
(cartofi si brocoli) la abur sau fiert cum va e la indemana (daca le puneti la
fiert aveti grija sa nu fie prea fierti si sa se sfaramiteze). Dupa ce s-au
fiert puneti legumele intr-un bol unde veti pregati salata
Taiati foarte
marunt usturoiul si caliti-l in uleiul incins pana prinde o culoare frumoasa
aurie.
Puneti ustorioiul
calit peste legume si adaugati fileurile de anchois. Eu am folosit fileuri din
conserva in ulei sarat, deci doar le-am taiat si le-am adaugat peste salata.
Adaugati
condimentele (piper, boia ) in functie de gust. Folosind si fileurile de
anchois in sare nu a fost nevoie sa adaug sare, dar aici depinde de gust.
Va recomand sa
serviti salata calda la cina, intrucat continutul se digera usor fiind potrivit
pentru o cina.
Cat timp credeti ca
va ia o astfel de salata? Gen 10 minute pregatirea plus timpul de fiert a
legumelor langa care nu e obligatoriu sa stati (aproximativ 20 minute la foc
potrivit)
Nu imi ramane decat
sa va spun pofta mare!
autor : Adela Polverea